Kako izboljšati uvrstitev podjetja med Google rezultati lokalnega iskanja?

Lokalno iskanje je vse bolj pomembno, saj ljudje iščejo podjetja ali storitve na osnovi lokacije bodisi na spletu bodisi na mobilnih napravah. Najboljši primer takšnega iskanja je npr. Zlatarstvo Celje ali Pizzerija Ljubljana. Najbolj relevantna podjetja se prikazujejo med zadetki v Google zemljevidih oz. Google iskalniku.

Kako Google prikazuje lokalne rezultate?

V preteklosti je Google prikazoval 7 podjetij med lokalnimi rezultati. Pred kratkim pa so uvedli določene omejitve in trenutno prikazuje samo 3 rezultate na najvišjih mestih, kar vidimo tudi  na spodnji sliki. Za več zadetkov je potrebno klikniti na “More places”. Kot si verjetno predstavljate, zelo malo ljudi v resnici klikne na ta link. Torej prva tri mesta so tista, kjer želite da se vaše podjetje pojavi.

 

Kako lahko izboljšati možnosti  na lokalnem iskanju?

Sedaj je bolj kot kadarkoli pomembno, da potrdite vaš Google Business Profile za vsako lokacijo, na kateri poslujete. Po potrditvi je potrebno optimizirati vaš  prikaz z dodajanjem vsebin, kot so kontaktni podatki, fotografije, odpiralni čas, ter dodati ustrezne atribute, kategorije in opis s ključnimi besedami, ki najbolj predstavljajo vaše podjetje.

To lahko bistveno poveča vaše možnosti med iskalnimi rezultati v Google iskanju in zemljevidih.

Mnenja vaših strank so pomembna. 

Mnenja vaših strank so eden izmed najpomembnejših vidikov za rangiranje vašega podjetja in pridobivanje novih strank. Priporočljivo je, da stranke vzpodbudite, da podajo mnenje o vašem podjetju, storitvi ali izdelkih, saj Google prikazuje mnenja in ocene strank zraven vašega prikaza (slika spodaj). Raziskave kažejo, da 88 % potrošnikov pred nakupno odločitvijo preveri mnenja strank. Tudi ostali direktoriji, kot so Facebook, to omogočajo, zato so mnenja vaših strank zagotovo nekaj, kar ne smete ignorirati.

 

 

Dodajte podatke tudi v ostale zemljevide in imenike.

Zelo pomembno je, da dodate enake vsebine tudi v ostale zemljevide, kot so Here, Apple Maps ali TomTom, saj se njihovi podatki prikazujejo v številnih spletnih portalih in mobilnih aplikacijah.

Ko se vpisujete, se prepričajte, da ste povsod vnesli enake podatke še posebej naziv, naslov in telefonsko številko vašega podjetja (ang. NAP – Name Address Phone number). Več o tem si preberite tukaj.

Priporočamo, da najprej vnesete podatke v Google, katere nato uskladite s podatki na vaši spletni strani in ostalih mestih.

Rangiranje podjetja na lokalnem iskanju je velik izziv in priložnost za podjetja.

Sedaj je bolj kot kadarkoli pomembno, da se posvetite lokalnemu rangiranju vašega podjetja. Za uspeh pa bo potrebno vložiti kar nekaj časa in napora.

Potrebujete več informacij ali nasvet? Kontaktirajte nas. Z veseljem pomagamo.

   

  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.