Ključni podatki za višje uvrstitve na spletnem lokalnem iskanju.

Kako doseči visoko uvrščanje podjetja med lokalnimi iskalnimi rezultati?

Ena izmed najpomembnejših “strategij” za visoko uvrščanje podjetja med zadetki lokalnega iskanja je sinhronizacija podatkov podjetja na spletu. O lokalnem iskanju smo že pisali v enem izmed prejšnjih zapisov in si več lahko preberete tukaj.

Če želite vaše podjetje uvrstiti višje med iskalnimi rezultati, morate v prvi vrsti omogočiti iskalnikom, da najdejo prave podatke o lokaciji vašega podjetja, tako da jim posredujete edinstveno informacijo o tem, kdo ste, kje se nahajate in kaj počnete. 

Ustvarite zaupanje strank in iskalnikov

To lahko storite tako, da objavite popolnoma sinhronizirane podatke o vašem podjetje neposredno v online zemljevidih, spletnih bazah in direktorijih, kot so Google Business Profile, Foursquare, Here, Apple Maps ipd., saj iz teh baz črpajo podatke številni spletni portali, mobilne aplikacije ter avtomobilske navigacije. V kolikor ti podatki niso povsod enaki in poenoteni, so zastareli, napačni ali celo niso objavljeni, lahko s tem povzročite podjetju ogromno škode.

Stranke doživijo razočaranje in nezaupanje, saj kličejo napačne številke ali še slabše – iščejo vas na napačni lokaciji ter izven vašega delovnega časa. Prav zaradi slabše uporabniške izkušnje, vas lahko kaznujejo tudi spletni iskalniki, predvsem Google, ki svojim uporabnikom želi zagotoviti točne in relevantne informacije. Google deluje po načelu – če niste prepričani v določen izdelek, ga verjetno ne boste priporočali svojim prijateljem. V primeru, da Google ne najde objavljenih oz. usklajenih podatkov, je verjetnost, da vas bo prikazoval visoko med rezultati lokalnega iskanja, izjemno majhna.


Sinhronizacija lokacijskih podatkov je osnova in prvi korak do boljše spletne prisotnosti 

Eno glavnih vprašanj se glasi: Kako izboljšati prikaz in uvrstitev podjetja na spletu ter mobilnih napravah?”

Osnova in hkrati prvi korak do boljše spletne prisotnosti je sinhronizacija podatkov na vseh pomembnejših spletnih platformah, kar pomeni, da so vsaj ti trije ključni podatki podjetja (naziv, naslov, telefon) poenoteni, ne glede na to, kje so objavljeni. 

Naše priporočilo je, da preverite točnost svojih podatkov na spletu ter jih objavite v čim večjem obsegu.  S tem omogočite strankam, da vas najdejo in kontaktirajo nemudoma, hkrati pa gradite zaupanje v vaše podjetje. Še pomembneje pa je, da vas spletni iskalniki, v primeru da so vaši podatki sinhronizirani, uvrščajo višje med iskalnimi zadetki.

V kolikor bi želeli preveriti kako se prikazuje vaše podjetje na spletu, lahko brezplačno preverite tukaj.

Kako najhitreje zagotovite enotnost podatkov?

Najpreprostejši način, da uredite podatke za vašo lokacijo in tako ustvarite boljšo vidnost na spletu je, da sinhronizirate podatke s pomočjo naše storitve, ki omogoča, da iz enega mesta avtomatsko upravljate podatke na vseh najpomembnejših zemljevidih, mobilnih aplikacijah in navigacijskih storitvah.

Na enem mestu hitro in enostavno sporočite iskalnikom vaše točne podatke:

  • Kdo ste? (Naziv)
  • Kje se nahajate? (Naslov)
  • Kako vas lahko kontaktirajo? (Telefon)

To pa še ni vse. Kot dodaten bonus za vaš branding, lahko objavite tudi ostale podatke, kot so e-naslov, URL spletne strani, dejavnost, odpiralni čas, opis ponudbe, ključne besede, spletni naslov, fotografije ipd. Vse to še dodatno obogati vašo predstavitev na spletu, poveča zaupanje v vaše podjetje in vas postavi pred konkurenco.

Želite sinhronizirati vaše podatke na spletu? 

Sporočite nam samo podatke o lokaciji, vse ostalo pa naredimo mi. Optimiziramo vaše podatke in poskrbimo za višje rangiranje vašega podjetja na spletu.

Kontaktirajte nas. Z veseljem vam svetujemo in pomagamo. 







     


    o

    Prijavite se na e-novice

    Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
    NAROČAM PAKET

    Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

    NAROČAM PAKET
    Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
    NAROČAM PAKET
    Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.