Lokalno iskanje. Priložnost za podjetja.

Kaj so lokalna iskanja?

Lokalna iskanja ali t.i. “Near me” iskanja so vsa iskanja, ki so vezana na določeno lokacijo.  Najboljši primer takšnega iskanja je, ko v iskalnik vpišemo dejavnost, izdelek ali storitev v povezavi s krajem oziroma na mobilni napravi uprabimo funkcijo “near me”.

Nekaj primerov lokalnega iskanja:

 • “nepremičnine maribor”
 • “malica v moji bližini”
 • “lekarna portorož”
 • “izposoja avtomobilov v portorožu”

To je le en nekaj od milijonov primerov lokalnega iskanja dnevno. Ljudje iščejo informacije vedno in povsod. Na iskalnikih, spletnih zemljevidih, mobilnih aplikacijah in družbenih omrežjih. Podatke pridobijo na spletu, nakup pa opravijo osebno, na lokaciji ponudnika ali preko spleta.

Vedno več kupcev najde ponudnika na svoji mobilni napravi in kar 77% jih opravi klic ali obisk že v naslednji uri. Zato je za vsa lokalna podjetja, vedno bolj pomembno,  da so profesionalno prikazani med loklanimi zadetki. po podatkih Google-a so se lokalna iskanja od leta 2011 povečala za 100x!

Kako izboljšati rezultate na lokalnem iskanju?

Google in ostale platforme podjetja uvrstijo med zadetke lokalnega iskanja glede na bližino in relevantnost ponudnika, kupci pa seveda ponavadi izberejo tisto, ki zgleda najbolj verodostojno oziroma ima ustrezno vpisane podatke o lokaciji.

Za dobro vidnost vaše lokacije je potrebno slediti določenim pravilom in smernicam, predvsem pa redno skrbeti za ažurnost vaših podatkov.  Da to dosežete, je potrebno imeti vse ključne podatke objavljene in verificirane na vseh relevantnih imenikih, bazah, spletnih zemljevidih ter družbenih omrežjih.

Ključni podatki, ki morajo biti objavljeni so:

 • Naziv poslovalnice/podjetja
 • Točen naslov
 • Kontaktni podatki: telefon, spletna stran, e-naslov
 • Dejavnost podjetja
 • Ključne besede ipd. 

Upravljanje teh podatkov postaja vedno bolj zahtevno, saj morajo biti na spletu sinhronizirani. V nasprotnem primeru so iskalniki zmedeni, kar lahko vpliva na slabše uvrstitve podjetja.

Prikazovanje ažurnih podatkov na vseh platformah vam prinese večje zaupanje in s tem boljše pozicioniranje v Googlu in ostalih platformah. Posledično pa seveda višje prikazovanje med isklanimi rezultati.

Z objavljenimi dodatnimi vsebinami – logotipom, slikami, odpiralnimi časi, dodatnimi dejavnostmi, atributi, načini plačila, pa strankam omogočite, da je vaše podjetje videti bolje in kupci se še hitreje odločijo za vas.

Kako hitro in enostavno sinhronizirati podatke na spletu?

V GeoSpletu vam omogočamo hitro in enostavno sinhronizacijo lokacijskih podatkov v največji mreži digitalnih platformSamo nekaj klikov je potrebnih in podatki o vašem podjetju so vidni v celotnem spletnem ekosistemu. Stranke vas tako lahko najdejo 24 ur na dan praktično povsod na spletu, hkrati pa prihranite denar, ki bi ga sicer namenili za klasično oglaševanje.

Pošljete nam samo podatke o lokaciji. Vse ostalo naredimo mi. Za vas ustvarimo profesionalno vidnost podjetja na spletu ter mobilnih napravah. Kontaktirajte nas za več informacij!  Z veseljem pomagamo. 

  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.