Zakaj morajo biti podatki o vašem podjetju točni na spletu?

Bolj kot kadarkoli prej vaše potencialne stranke nakupujejo in iščejo produkte/storitve na spletu in kot lastnik podjetja se verjetno zavedate (oz. bi se morali za dobrobit vašega podjetja), da je ohranjanje točnih informacij o vašem podjetju na številnih platformah bistvenega pomena in najboljši način, da vas vaše potencialne stranke najdejo.  

Marsikdo izmed vas sedaj verjetno razmišlja: “Saj vsi poznajo moje podjetje, tukaj smo že 20 let.” Ne moremo reči, da razmišljate čisto napačno, ampak turist, ki se ravnokar pelje mimo vašega kraja, ne ve za vaš desetletja dolg sloves. Ali pa ste morda avtomehanik in bi z veseljem pomagali novi družini, ki se je ravnokar preselila v vaš kraj, in se jim je pokvaril avto, ampak vas žal ne najde na spletu, ker niste poskrbeli za to? Nova generacija vaših potencialnih strank zmeraj preveri na pametnih napravah, kje vas lahko najdejo, vaš delovni čas, naslov, prebere spletne ocene itd. Vaše zveste stranke pa tudi velikokrat pozabijo, do katere ure obratujete. Morda boste zdaj tole prebrali z povzdignjenimi obrvmi, ampak ste dandanes na nek način dolžni spletu in posledično svojim zvestim ali potencialnim strankam ponuditi točne osnovne informacije o vašem podjetju.  

Raziskali smo, zakaj morajo biti podatki o vašem podjetju na spletu točni, zakaj je pomembno, da so sinhronizirani na platformah in kako lahko netočnost vpliva na uspeh vašega podjetja.


Poenotenje podatkov je ključno za vaš uspeh na spletu

Natančne informacije o vašem podjetju na spletu so ključnega pomena. Objave vašega podjetja na različnih portalih in platformah, kot so npr. spletni iskalniki, online zemljevidi in družbena omrežja, zajemajo osnovne informacije o vašem podjetju, vključno z vašim nazivom, naslovom, telefonsko številko, spletnim mestom in delovnim časom. Konstantno posodabljanje je pomemben dejavnik pri ohranjanju točnosti podatkov in posledično kredibilnosti vašega podjetja. Dosledne in poenotene informacije zagotavljajo, da lahko kupci  preprosto najdejo vaše podjetje na vseh svojih pametnih napravah in enostavno vzpostavijo stik z vami. Nedoslednosti lahko zmedejo tako vaše kupce kot tudi spletne iskalnike, ki vaše podjetje lahko celo označijo kot “neresno podjetje”.

Če želite ohraniti doslednost povsod, kjer je vaše podjetje objavljeno, morate zagotoviti, da so vsi podatki o vašem podjetju poenoteni na vseh platformah (kot smo zapisali, to vključuje osnovne kontaktne informacije o podjetju, delovni čas in dodatne vsebine, kot so npr. logotip, fotografije, ključne besede, izdelke, storitve ipd.). Morebitna neskladja lahko povzročijo zmedo in negativno vplivajo na vaše uvrstitve in ugled na spletu.

3 ključne slabosti netočnih informacij in posledice za vaše podjetje:

1. Manj interakcij z vašim podjetjem.
Manjkajoči oz. netočni podatki lahko povzročijo zmedo in izgubo posla. V kolikor so podatki v objavah vašega podjetja na platformah (npr. Google) netočni, se lahko vaši kupci znajdejo na napačni lokaciji, pokličejo na napačno telefonsko številko ali pa vas obiščejo, ko ste zaprti. Študije so pokazale, da kar 73 % potrošnikov izgubi zaupanje v blagovno znamko, če se na poti do lokacije izgubijo zaradi napačnega spletnega naslova.

2. Slabši ugled vašega podjetja.
Netočni podatki o vaši poslovni enoti lahko škodujejo ugledu vašega podjetja. Če kupec poskuša stopiti v stik z vami ali obiskati vaše podjetje in ima pri tem težave zaradi napačnih informacij, lahko pusti negativno oceno, kar lahko škodi vašemu ugledu in odvrne druge potencialne kupce. Študije so pokazale, da kar 88 % strank zaupa spletnim ocenam enako kot osebnim priporočilom. Zato je doslednost oz. ohranjanje točnih informacij v objavah vaših poslovnih enot bistvenega pomena, da se izognete tem negativnim posledicam.

3. Slabša uvrstitev vašega podjetja v lokalnih iskalnih rezultatih.
Manjkajoči podatki o vašem podjetju na različnih platformah lahko povzročijo kaos. V kolikor platforme niso prepričane, kateri vaš podatek (odpiralni čas, naslov, telefonska številka idr.) je pravilen, vas na nek način “kaznujejo” in vas v rezultatih iskanja postavijo nižje. Zato je ključnega pomena, da so podatki o vašem podjetju sinhronizirani (enaki!) na vseh digitalnih kanalih, kjer ste objavljeni. In seveda točni.


Kako doseči, da vaše podjetje odkrije čim več potencialnih kupcev v vaši okolici?

Poenotenje vaših ključnih podatkov o podjetju izboljša vaš lokalni SEO – lokalne uvrstitve v iskalnikih – in predstavlja najbolj stroškovno učinkovit način za doseganje potencialnih kupcev v ključnih trenutkih – takrat, ko iščejo lokalno podjetje.

Lokalni SEO se osredotoča na optimizacijo vaše lokalne spletne prisotnosti, kjer igra ključno vlogo kraj oziroma lokacija iskanja. To pomeni, da lahko več kupcev iz vaše okolice usmerite na vašo spletno stran, v fizično poslovalnico, ali jih spodbudite, da vas neposredno pokličejo – na ta način imate več možnosti, da svoj izdelek ali storitev predstavite širšemu občinstvu in tako povečate vašo prodajo. 

Če ste npr. ponudnik kozmetičnih storitev in vaša potencialna stranka vnese v iskalnik “lepotni salon Ljubljana”, ali ne želite biti na vrhu lokalnih rezultatov pred vašim konkurentom? Če namreč ne boste na vrhu, je vaš konkurent – najbližji salon – ravnokar pridobil novo stranko, vi pa ste jo izgubili.

In tukaj pridemo do bistva optimizacije za spletna lokalna iskanja, ki vam daje moč, da je vaše podjetje prvi odgovor na iskanja potencialnih kupcev oz. vaše podjetje izstopa v iskalnih rezultatih, ki so v Googlu in ostalih platformah ponujeni. Poleg prepoznavnosti in povečanja prometa pa lokalni SEO prispeva tudi k avtoritetnem položaju na vašem območju delovanja, kar vodi do zaupanja v blagovno znamko, na koncu pa do želene zvestobe vaši blagovni znamki.

Optimizacija za spletna lokalna iskanja je pomembna za vaš posel, saj z njeno pomočjo pritegnete nove potencialne kupce, sčasoma pa vam omogoča tudi poglobitev odnosa vašega podjetja z obstoječimi kupci zaradi zaupanja, ki ste ga vzpostavili z njimi.


Naj vas kupci najdejo pred vašimi  konkurenti

Da bi kupci vaše podjetje našli na spletu pred konkurenti, potrebujete uveljavljeno prisotnost  s poenotenimi podatki na različnih platformah. Nenazadnje vam natančnost objav vašega podjetja ali poslovne enote lahko zagotovi konkurenčno prednost v vaši panogi. Če zagotovite, da so vaši podatki točni in posodobljeni na večih platformah, lahko izstopate od svojih konkurentov in k svojemu podjetju pritegnete več kupcev, spletni iskalniki, kot npr. Google, pa vas nadgradijo in prikazujejo višje med lokalnim zadetki. 

Poleg tega vam lahko redno posodabljanje vaših objav pomaga ostati pred vašimi konkurenti. Mnoga podjetja zanemarjajo svoje objave, zaradi česar imajo zastarele ali napačne informacije, oziroma še slabše: iskalniki sploh nimajo podatkov o njihovem obstoju. Z rednim pregledovanjem in posodabljanjem lahko zagotovite, da so podatki o vaši poslovni enoti vedno točni in posodobljeni, kar vam daje konkurenčno prednost pred drugimi podjetji v vaši panogi.

Zaključek – bistvo vsega

Skratka, vzdrževanje natančnih in posodobljenih objav vaših poslovnih enot je bistvenega pomena za uspeh vašega podjetja. Potencialnim strankam na ta način zagotavljate pravilne informacije, ki jih potrebujejo za stik ali obisk vašega podjetja, pomagate izboljšati vašo spletno prepoznavnost in ugled ter ste konkurenčni v vaši panogi.

Zato še enkrat poudarjamo, da je ključnega pomena, da redno pregledujete in posodabljate svoje objave poslovnih enot, s čimer zagotovite, da so vsi podatki o vašem podjetju dosledni in točni na vseh platformah. S tem lahko v svoje podjetje privabite več kupcev, izboljšate vaše uvrstitve ter na koncu povečate svoj prihodek in rast poslovanja.

 

Potrebujete pomoč pri upravljanju vaših vsebin na spletu?

V Geospletu nudimo profesionalno rešitev, s katero za vas poenotimo podatke na vseh pomembnejših kanalih kot so Google, Facebook, Apple maps, Bing in celotni mreži, ki vključuje več kot 30 digitalnih platform. Vaše delo traja samo nekaj minut, za vse ostalo poskrbimo mi. 

Kontaktirajte nas za več informacij. Z veseljem pomagamo.

  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.