Local SEO Lokacijski marketing Optimizacija Študija primera

Pošta Slovenije izboljšala prisotnost poslovalnic na spletu

Kako najučinkoviteje v čim krajšem času izboljšati spletno prisotnost za vaše poslovne enote?

Številna podjetja iščejo učinkovite rešitve, s katerimi bi lahko kakovostno upravljala podatke za svoje poslovalnice na spletu. Zavedajo se, da je ročno posodabljanje podatkov časovno izjemno zamudno, pomanjkljivi, napačni in celo zastareli podatki pa praviloma povzročajo slabo voljo kupcev oziroma strank. Konec koncev pa tudi to močno vpliva na ugled blagovne znamke.

S podobno težavo so se soočali tudi na Pošti Slovenija. S pomočjo najučinkovitejše rešitve, ki je trenutno dostopna na tržišču, so v najkrajšem možnem času pridobili popoln nadzor nad svojimi podatki na spletu.

Podjetje GeoSplet Pošti Slovenija ponudi odlično rešitev

Pošta Slovenija sodi med slovenska podjetja z največjim številom poslovalnic. V podjetju so dlje časa iskali rešitev za najučinkovitejše upravljanje podatkov svojih poslovalnic na spletu. Če bi se objavljanja lokacijskih podatkov – odpiralni časi, telefonske številke, naslovi ter podobno – lotili ročno, bi jim to vzelo nepredstavljivo veliko časa. V Geospletu smo jim ponudili odlično rešitev, s katero sedaj lahko centralizirano upravljajo spletne podatke, obenem pa izboljšujejo tudi svojo prisotnost na spletu.

Pošti Slovenija smo omogočili implementacijo spletne storitve v oblaku, ki jo poganja tehnologija nemškega podjetja Uberall. Na ta način so dobili popolni nadzor nad svojimi podatki iz enega samega mesta, hkrati pa maksimalno optimizirali čas upravljanja s podatki. Vse relevantne informacije o poslovalnicah Pošte smo namreč naložili v spletno aplikacijo, preko katere smo jih nato sinhronizirali v celotni partnerski mreži, ki vključuje Google, Facebook, Foursquare, ter ostale pomembne platforme.

Skupaj so tako objavili kar 494 lokacij, za katere je bilo avtomatsko opravljenih skoraj 12.000 vpisov v 24 relevantnih spletnih platformah.

Rezultat: Učinkovito izboljšana spletna prisotnost in poenostavljen proces  

Projekt je dosegel ogromen SEO učinek za posamezne poslovalnice. Sinhronizacija podatkov je izboljšala rangiranje v Google zemljevidih in iskalniku. Rezultat je: povečanje obiskanosti spletne strani za kar 186 %  ter povečanje interakcije strank v obliki telefonskih klicev in zahtev za navodila za pot.

Pošta_Povečanje obiska Google

Kaj pravijo na Pošti Slovenije? 

Na Pošti Slovenija so izjemno navdušeni nad našo storitvijo, saj lahko sedaj po uspešni vzpostavitvi kadarkoli, na enem mestu in v le nekaj minutah posodobijo podatke na Googlu ter ostalih pomembnih spletnih platformah. Naša strokovna ekipa jim je tako omogočila izjemno poenostavljeno upravljanje digitalne prisotnosti njihovih poslovalnic. Posodabljanje podatkov sedaj nadzorujejo preko enega centralnega profila. S storitvijo so tako zadovoljni, da jo nameravajo povezati tudi neposredno z njihovim spletnim servisom, da se bodo podatki ažurno posodabljali na njihovi spletni strani, ter hkrati v vseh podatkovnih bazah popolnoma avtomatično.

Sinhronizacija lokacij  je ena od najučinkovitejših strategij na spletu

Učinkovito spletno upravljanje lokacijskih podatkov je eden od temeljnih dejavnikov, da izboljšate vidnost podjetja oziroma blagovne znamke na spletu. Zaupala so nam že izjemno uspešna in velika slovenska podjetja; zaupajte nam še vi.

Če želite prejeti enako odlično izkušnjo, kot so jo na Pošti Slovenija, stopite v stik z nami. Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izboljševanju vaše prisotnosti na spletu.