GPS navigacije omogočajo enostavno iskanje podjetij

GPS naprave in aplikacije so postale nepogrešljiv pripomoček pri načrtovanju naših dnevnih poti in aktivnosti. Uporabljamo jih, da poiščemo najbližjo restavracijo, trgovino, pošto, bankomat ali katero koli drugo storitev ob naši poti.


Pod pojmon navigacije si navadno predstavljamo zgolj prenosne GPS naprave, ter naprave, ki so serijsko vgrajene v avtomobilih, čeprav v ospredje prihajajo vse bolj popularne mobilne GPS aplikacije, katere si enostavno naložimo na pametni telefon ali tablico.

Interesne točke (POI – Point of interest)  so vse lokacije, ki so označene z ikono na zemljevidu, in vsebujejo vsaj osnovne podatke o lokaciji, kot so naziv, naslov, dodamo pa lahko tudi telefon, e-naslov, odpiralni čas in URL.

[av_image src=’https://www.geosplet.com/wp-content/uploads/2014/09/gps-navigacija-lokacija1-1280×430.png’ attachment=’4147′ attachment_size=’featured’ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=” styling=” caption=” font_size=” alt=’Vpis POI na GPS zemljevide’ appearance=” av_uid=’av-2qwno6′][/av_image]

 

Objava lokacije podjetja

Za podjetja je nadvse pomembno, da je njihova lokacija v navigacijah objavljena z ustreznimi podatki kot interesna točka, saj jih tako lahko potencialne stranke najdejo in kontaktirajo izredno preprosto.  Uporabniki imajo možnost poiskati želeno podjetje v različnih kategorijah oz. dejavnostih, lahko pa iščejo tudi po nazivu.

Še bolj pomembno pa je, da se zraven vsake lokacije prikazujejo pravilni podatki, saj ko uporabniki iščejo določeno storitev na poti se kar 70% teh iskanj zaključi s konkretno akcijo.  S klikom na gumb Pojdi oz. Pokliči jim je omogočena enostavna interakcija s podjetjem.  Podjetja, ki so prisotna v navigacijah, bodo s tem zagotovo povečala obisk in prepoznavnost, svojim strankam pa močno olajšala pot do njihovih lokacij.

Kako pride lokacija podjetja v GPS navigacije?

Če podjetje želi objaviti svojo lokacijo v navigacijah, mora vpisati v svoje ključne podatke v ustrezne zemljevide. Najbolj razširjeni zemljevidi  so Here (bivši Navteq ali Nokia),  TomTom (bivši Teleatlas), Google in Openstreetmap.

Podatke iz omenjenih zemljevidov uporablja večina svetovnih blagovnih znamk GPS naprav,  mobilnih aplikacij ter proizvajalcev avtomobilov.   Najbolj popularne blagovne znamke so Garmin, Navigon, Magellan, Becker, Opel, BMW, Renault… če jih naštejemo samo nekaj.

Objava v omenjenih zemljevidih je prvi korak k ustvarjanju vidnosti lokacije podjetja. Podatke podjetja je priporočljivo tudi vzdrževati oz. obnavljati. Priporoča se vsaj na letni ravni, saj nekateri ponudniki v novih izdajah posodbijo samo obnovljene podatke, pa tudi pogoji objave se nenehno spreminjajo.

Kako dolgo traja da so posodobitve vidne?

Ponudniki zemljevidov imajo različne roke za nove izdaje zemljevidov. Ponavadi se izdajo posodobitve ob vsakem kvartalu. Potrebno pa je upoštevati, da imajo tudi posamezni proizvajalci naprav in avtomobilov različne roke za izdajo posodobitev v svojih produktih, nekateri posodbaljajo podatke samo na letni ravni in zato lahko od vpisa do vidnosti v končnih produktih traja tudi 6 mesecev do enega leta.  V vsakem primeru velja pravilo: prej kot se objavi lokacija v zemljevidih, prej bo vidna uporabnikom navigaciji kot točka interesa.

Kako hitro in enostavno do prikaza lokacije v GPS?

Najenostavnejši način, da podjetje poskrbi za objavo lokacije je z izbiro paketa Local SEO, s katerim omogočimo hitro in enostavno objavo v vseh zemljevidih,  hkrati pa poskrbimo za celovito optimizacijo lokacije tudi na ostalih spletnih platfromah. Vzelo vam bo samo nekaj minut vašega časa. za vse sotalo poskrbimo mi. Za več informacij kliknite tukaj.

S paketom Local SEO pa si podjetje zagotovi tudi avtomatično vzdrževanje podatkov na vseh novih izdajah zemljevidov ter možnost enostavne spremembe oziroma obnovitve podatkov.

 

Podpora in več informacij: +386 30 278 386 | info@geosplet.com