Navodila za objavo podjetja v navigacijskih aplikacijah

Kaj so to mobilne navigacijske aplikacije in zakaj jih uporabljamo?

Vsak pametni telefon ima že v osnovi nameščeno vsaj eno navigacijsko aplikacijo, kot npr. Google Maps, Here Maps, Apple Maps  ipd. Uporabniki pa si lahko enostavno namestimo številne brezplačne in tudi plačljive aplikacije, ki so na voljo v trgovinah Google Play, App store …

Navigacijske aplikacije omogočajo t.i. “Near me” iskanja oziroma lokalna iskanja.

Iščemo lahko po nazivu podjetja, v kolikor že vemo, da se bomo na določeno lokacijo dejansko odpravili. Večina iskanj pa se nanaša na dejavnost ali storitev v naši okolici, npr. “Restavracija v Celju”. Ta iskanja potekajo v fazi raziskovanja in aplikacija nam avtomatsko prikaže relevantna podjetja glede na našo poizvedbo oziroma oddaljenost.

Uporabniki se zanašamo na te podatke – da lahko npr. preverimo odpiralni čas, podjetje enostavno z enim klikom pokličemo, prav tako pa pričakujemo, da nas bo aplikacija pripeljala na želeno mesto.

Zakaj je potrebno objaviti podjetje v navigacijah?

Navigacijske aplikacije so postale nepogrešljiv pripomoček za iskanje lokalih podjetij. Če želimo najti želeno storitev v naši okolici, najprej prebrskamo na pametnem telefonu, saj želimo do informacije priti kadarkoli, kjerkoli – takoj.

Vsa lokalna podjetja, katera stranke obiskujejo na njihovih fizičnih lokacijah, morajo biti enostavno dostopna na vseh navigacijskih medijih, saj jih stranke lahko spregledajo so razočarane, če so podatki napačni.

Kar 4 od 5 uporabnikov namreč išče lokalne storitve na svojih pametnih telefonih, od tega se kar 76 % lokalnih iskanj zaključi s klicem ali obiskom.

Če želi podjetje urediti vidnost v navigacijskih aplikacijah in prenosnih navigacijah kot je npr. Garmin, kakor tudi tovarniško nameščenih navigacijah v avtomobilih, mora vpisati ključne podatke o lokaciji v ustrezne platforme, iz katerih aplikacije črpajo podatke. Najbolj poznane so Here WeGo, Tom Tom, Google maps, Apple maps, Waze, Navmii …

[NAVODILA] KAKO OBJAVITI PODJETJE NA MOBILNIH NAVIGACIJAH?

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
NAROČAM PAKET

Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

NAROČAM PAKET
Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
NAROČAM PAKET
Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.