Local SEO Optimizacija

Lokalna podjetja: Kako izboljšati uvrstitev med Google rezultati lokalnega iskanja

Lokalno iskanje je vse bolj pomembno, saj ljudje iščejo podjetja ali storitve na osnovi lokacije bodisi na spletu, bodisi na mobilnih napravah. Najboljši primer takšnega iskanja je npr. zlatarstvo celje ali pizzerija ljubljana. Najbolj relevantna podjetja se prikazujejo med zadetki v Google zemljevidih oz. Google iskalniku.

Kako Google prikazuje lokalne rezultate?

 V preteklosti je Google prikazoval 7 podjetij med lokalnimi rezultati. Pred kratkim pa so uvedli določene omejitve in trenutno prikazuje samo 3 rezultate na najvišjih mestih, kar vidimo tudi  na spodnji sliki.  Za več zadetkov je potrebno klikniti na “More places”. Kot si verjetno predstavljate  zelo malo ljudi v resnici klikne na ta link. Torej prva tri mesta so tista, kjer želite da se vaše podjetje pojavi.

 

Kako lahko izboljšati možnosti  na lokalnem iskanju?

Zdaj je pomembneje kot kadarkoli, da potrdite vaš Google My Business profil za vsako lokacijo na kateri poslujete. Po potrditvi je potrbno optimizirati vaš  prikaz z dodajanjem vsebin kot so kontaktni podatki, fotografije, odpiralni čas,  ter dodati ustrezne atribute, kategorije in opis s ključnimi besedami, ki najbolj predstavljajo vaše podjetje.

To lahko bistveno poveča vaše možnosti med iskalnimi rezultati v Google iskanju in zemljevidih.

Mnenja vaših strank so pomembna. 

Mnenja vaših strank  so eden najpomebnješih vidikov za ranginranje vašega podjetja ter pridobivanje novih strank.  Priporočljivo je da strake vzpodbudite, da podajo mnenje o vašem podjetju, storitvi ali izdelkih saj Google prikazuje mnenja in ocene strank zraven vašega prikaza (slika spodaj).  Raziskave kažejo da 88% potrošnikov pred nakupno odločititvijo preveri mnenja strank.  Tudi ostali direktoriji kot so Facebook to omogočajo zato so mnenja vaši strank zagotovo nekaj kar ne smete ignorirati.

Dodajte podatke tudi v ostale zemljevide in imenike.

Zelo pomembno je, da dodate enake vsebine tudi v ostale zemljevide, kot so Here, Aplle maps ali TomTom saj se njihovi podatki prikazujejo v številnih spletnih portalih in mobilnih aplikacijah.

Ko se vpisujete se prepričajete da ste povsod vnesli enake podatke še poseba naziv, naslov in telefonsko številko vašega podjetja.  (ang. NAP – Name Address Phone numbe).  Več o tem si preberite tukaj.

Priporočamo, da najprej vnesete podatke v Google, ki jih uskladite s podatki na vaši spletni strani in nato še na ostalih mestih.

Rangiranje podjetja na lokalnem iskanju je velik izziv in priložnost za podjetja

Zdaj bolj kot kadarkoli pomembno, da se posvetite lokalnemu rangiranju vašega podjetja. Za uspeh pa bo potrebno vložit kar nekaj časa in napora.

 

Potrebujete več informacij ali nasvet?

Kntaktirajte nas.  Z veseljem pomagamo.

[wpforms id=”23013″]