Nekategorizirano

Kako najbolje pristupiti uređenju podataka na Google My Business

Kada sve više ljudi kupuje online, pretrage „blizu mene“ su porasle 100% u usporedbi s prošlom godinom. Unatoč novim lockdownovima i velikom porastu online poslovanja, velik broj kupaca kupuje offline.

Stoga, lokalne kupnje postaju kritične za većinu manjih poduzeća, od kojih većina neće preživjeti ako ne pronađu način za održati prodaju u vrijeme koronakrize.
Google, Facebook, Yelp, Waze i drugi su pokrenuli programe i proizvode kojima je cilj pomoći malim poduzećima tokom pandemije. Google my business je dodao razne nadogradnje i promjene ove godine, među kojima je i Small Business Advisors kojemu je cilj povećati znanje o Google proizvodima i načinima korištenja.

Korisnici su oprezniji i fokusiraniji

Većina kupaca sada planira unaprijed kada će i gdje što kupiti. To je skroz suprotno od prijašnjeg offline načina kupovanja, gdje bi kupci pretežno išli u „shopping“, posjetili više dućana u potrazi za inspiracijom.
Danas se kupci žele osjećati sigurno, žele izbjeći gužvu. Između ostaloga, to znači uvesti bezkontaktno plaćanje, pick up izvan radnje, prikaz inventara u stvarnom vremenu, te online komunikacija o sigurnosnim mjerama unutar radnje. Tako, većina restorana čije sam usluge koristio zadnjih godinu restorana imaju dostavu, online narudžbe te beskontaktno plaćanje.

Zanimljivi podaci u brojkama:
• 80% kupaca će potrebne kupnje svesti na što manje „odlazaka“ u radnje, te pritom odlaska kupiti više stvari.
• Pretrage za „blizu mene“ su globalno porasle 100% u usporedbi s prošlom godinom.
• 67% kupaca prvo online provjere da li je stvar koja kupuju dostupna u radnji, prije nego odu fizički kupiti.

Stavljanje fizičkih proizvoda u online inventorij

Ova zadnja točka, da približno 70% kupaca želi biti sigurno da je stvar koja kupuju dostupna u radnji prije samo odlaska, oslanja se na online inventorij proizvoda ažuriran u stvarnom vremenu. Veća poduzeća mogu učitati svoj inventar online putem ove Google usluge putem Google Merchant Centra. Taj inventar se onda može prikazati u Lokalnim oglasima, koji pokazuju da li je pojedinačan proizvod dostupan – ili će biti dostupan kroz par dana.
U kontrastu s velikim poduzećima, manja poduzeća ili nisu pokazala interes, ili smatraju da je proces učitavanja proizvoda online tehnički prezahtjevan. Ali, Google sa svojom akvizicijom poduzeća Pointy omogućava SMB-ovima da dodaju proizvode kroz svoje Google my business profile te pojednostavljuje cijeli proces učitavanja svojih proizvoda online.

Pointy koristi genijalnu i jednostavnu metodu učitavanja inventara online, koji onda može biti prikazan u organskim pretragama te plaćenim oglasima. Koristi mali i poprilično jeftin uređaj koji se spaja na barkod skener. Potrebno je jako malo truda od strane vlasnika SMB-a te je kompatibilan s većinom POS sistema.


Mogućnosti za „veoma mala poduzeća“

Većina poduzeća spadaju u kategoriju „veoma malih poduzeća“ ili „mikro“ poduzeća. Zapravo, oko 90& poduzeća s registriranim GMB računom imaju samo jednu lokaciju. Jedan od problema s kojima se mala poduzeća susreću je taj da nemaju budžete za marketing. U tom slučaju, savjet tim poduzećima je iskoristiti mnogobrojne i besplatne Google My Business mogućnosti, kao što su:
• Potpun GMB profil (uključujući i fotografije)
• Bitne stavke o poduzeću (npr., osoblje nosi masku, pick up ispred vrata…)
• Objavljivanje google postova/ COVID postova
• Informacije o inventaru proizvoda (ukoliko je moguće)
• Redovno ažuriranje radnih sati i sigurnosnih informacija tako da potencijalni korisnici budu svjesni promjena u ovom volatilnom okruženju
Na kraju, kritično je važno za poduzeća svih veličina da aktivno upravljaju svojom reputacijom i recenzijama na Google-u te ostalim relevantnim platformama.

Trebate pomoć? Kontaktirajte nas.  S veseljem pomažemo.