Kako do vidnosti podjetja v navigacijskih aplikacijah?


Navigacijske aplikacije omogočajo enostavno iskanje podjetij

Navigacijske aplikacije so postale nepogrešljiv pripomoček pri načrtovanju naših dnevnih poti in aktivnosti. Uporabljamo jih, da poiščemo najbližjo restavracijo, trgovino, pošto, bankomat ali katero koli drugo storitev ob naši poti.


Pod pojmom navigacije si navadno predstavljamo zgolj prenosne GPS naprave ter naprave, ki so serijsko vgrajene v avtomobilih, čeprav v ospredje prihajajo vse bolj popularne mobilne navigacijske aplikacije, katere si enostavno naložimo na pametni telefon ali tablico.

Interesne točke (POI – Point of interest) pa so vse lokacije, ki so označene z ikono na zemljevidu in vsebujejo vsaj osnovne podatke o lokaciji, kot so naziv, naslov, dodamo pa lahko tudi telefon, e-naslov, odpiralni čas in URL.

Objava lokacije podjetja

Za podjetja je nadvse pomembno, da je njihova lokacija v navigacijah objavljena z ustreznimi podatki kot interesna točka, saj jih tako lahko potencialne stranke najdejo in obiščejo izredno preprosto. Uporabniki imajo možnost poiskati želeno podjetje v različnih kategorijah oz. dejavnostih, lahko pa iščejo tudi po nazivu.

Še bolj pomembno pa je, da se zraven vsake lokacije prikazujejo pravilni podatki, saj ko uporabniki iščejo določeno storitev na poti, se kar 70 % teh iskanj zaključi s konkretno akcijo. S klikom na gumb “Pojdi” oz. “Pokliči” jim je omogočena enostavna interakcija s podjetjem. Podjetja, ki so prisotna v navigacijah, bodo s tem zagotovo povečala obisk in prepoznavnost, svojim strankam pa močno olajšala pot do njihovih lokacij.

Kako pride lokacija podjetja v navigacijske aplikacije?

Če podjetje želi objaviti svojo lokacijo v navigacijah, mora vpisati svoje ključne podatke v ustrezne zemljevide. Najbolj razširjeni zemljevidi so Here, TomTom, Google, Waze in podobni.

Podatke iz omenjenih zemljevidov uporablja večina svetovnih blagovnih znamk navigacijskih naprav, mobilnih aplikacij ter proizvajalcev avtomobilov. Najbolj popularne blagovne znamke so Garmin, Navigon, Magellan, Becker, Opel, BMW, Renault itd. ter ostali proizvajalci avtomobilov.

Objava v omenjenih zemljevidih je prvi korak k ustvarjanju digitalne prisotnosti lokacije podjetja. Podatke podjetja je potrebno tudi vzdrževati oz. obnavljati. Priporoča se vsaj na letni ravni, saj nekateri ponudniki v novih izdajah posodobijo samo obnovljene podatke, nenehno pa se spreminjajo tudi pogoji objave.

Kako dolgo traja, da so posodobitve vidne?

Ponudniki zemljevidov imajo različne roke za nove izdaje zemljevidov. Običajno se izdajo posodobitve ob vsakem kvartalu. Potrebno pa je upoštevati, da imajo tudi posamezni proizvajalci naprav in avtomobilov različne roke za izdajo posodobitev v svojih produktih, nekateri posodabljajo podatke samo na letni ravni in zato lahko od vpisa do vidnosti v končnih produktih, traja tudi od 6 mesecev do enega leta. V vsakem primeru velja pravilo: prej kot se objavi lokacija v zemljevidih, prej bo vidna uporabnikom navigacij kot točka interesa.

Kako hitro in enostavno do prikaza lokacije?

Najenostavnejši način, da podjetje poskrbi za objavo lokacije, je z izbiro naše avtomatizirane storitve, s katero omogočimo hitro in enostavno objavo v vseh zemljevidih, hkrati pa poskrbimo za celovito optimizacijo lokacije tudi na ostalih spletnih platformah in iskalnikih. Vzelo vam bo samo nekaj minut vašega časa, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Za več informacij kliknite tukaj.

S tem podjetje zagotovi tudi avtomatično vzdrževanje podatkov na vseh novih izdajah zemljevidov ter možnost enostavne spremembe oziroma obnovitve podatkov.

Imate dodatna vprašanja? Kontaktirajte nas:


  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.