Brez potrjene poslovalnice na Googlu izgubljate stranke

S prihodom pametnih telefonov smo ljudje popolnoma spremenili naše vedenjske navade, kar se kaže v velikem upadu vsakodnevnih uporabnikov računalnikov in velikem porastu vsakodnevnih uporabnikov mobilnih naprav.

Zaradi tega se je pojavilo veliko novih priložnosti za oglaševanje in prisotnost v mobilnih medijih. Ker ljudje vedno več brskamo po internetu s pomočjo mobilnih naprav, je v ta namen Google razvil Google Business Profile – platformo, ki nam glede na lokacijo pomaga najti lokalne ponudnike na zemljevidu in brskalnikih.

Če malo bolje pomislimo, je to vrhunska priložnost za vsa lokalna podjetja, katera stranke obiskujejo na fizičnih lokacijah oz. poslovalnicah – predvsem so to restavracije, hoteli, banke, zavarovalnice, banke, turistične agencije ipd.

Prvi korak, da si zagotovite, da vas stranke najdejo na spletu ter mobilnih napravah, je potrditev vaših poslovalnic v storitvi Google Business Profile. To je pomembno za prikazovanje posamezne poslovalnice v Google zemljevidih in iskalnikih. Pomagalo vam bo pri lokalnem rangiranju vaše poslovalnice na iskalne poizvedbe glede na dejavnosti ter storitve, ki jih ponujate.

Vendar bodite pozorni – ena največjih oz. najpogostejših težav so nepotrjene lokacije.

Problem nepotrjenih lokacij!

Predstavljajte si, da vas oz. vašo lokacijo ljudje iščejo v Googlu in najdejo napačen naslov ali napačno telefonsko številko, napačen delovni čas … Obiskovalec doživi negativno izkušnjo še preden vas je sploh obiskal.

Obstajata 2 vrsti lokacij v Google Mapsih – potrjene in nepotrjene!

Ko je lokacija nepotrjena, Google ne ve, ali so podatki točni. Prav tako ne vedo tega vaši potencialni obiskovalci, ki niso prepričani, ali lokacija res obstaja in ali so podatki natančni. Google podatke o nepreverjenih lokacijah črpa iz različnih virov in registrov, podatke pa lahko spreminja prav vsak, vi pa kot lastnik podjetja nad tem nimate nadzora.

Niste prepričani, če je vaša lokacija potrjena? Pobrskajte za svojim podjetjem v Google iskalniku in preverite, ali kateri od podatkov manjka. Kot primer si oglejte spodnjo sliko:

Kot lahko vidite na sliki, ta lokacija nima dovolj koristnih informacij. Poleg tega daje videz, da podjetje sploh ni na tej lokaciji, ali pa je lokacija odročna in nepreverjena. Brez kontaktnih podatkov jih potencialna stranka ne more kontaktirati, ne more klikniti na njihovo spletno stran, preveriti delovnega časa, navigirati do lokacije in še bi lahko naštevali …

Nepotrjene lokacije v Google Business Profilu so z vidika Googla nekonsistentne in posledično slabše prikazane med iskalnimi rezultati na Google iskalniku, Google mapsih in ostalih storitvah. Če ne veste, kako Google prikazuje podatke o vašem podjetju, lahko brezplačno preverite tukaj.

Potrjene lokacije privabijo več strank!

Dokazano je, da potrjene lokacije na Googlu pridobijo več strank. V očeh Googla so potrjene lokacije veliko bolj zaupanja vredne lokacije, katere so avtomatsko bolje izpostavljene v Google iskalniku ter zemljevidih.

Glavne prednosti potrjene lokacije so:

 • Boljša vidnost med lokalnimi rezultati v iskalnikih in Google zemljevidu.
 • Poveča se zaupanje v vaše podjetje oziroma blagovno znamko.
 • Potencialnim strankam pomaga, da vas najdejo ter enostavno kontaktirajo neposredno iz svojega mobilnika.
 • Nad objavljenimi podatki imate popolni nadzor.
 • Google Business Profile vam omogoča vpogled v analitične podatke, povezane s posamezno poslovalnico, kot so ogledi, kliki, ter zahteve za navigacijo.
 • Ko je vaša lokacija potrjena, lahko tudi sprejemate in se odzivate na ocene ter mnenja vaših strank.

Spodaj primer potrjenega in optimiziranega prikaza Google lokacije:


Kako potrditi vaše lokacije v storitvi Google Business Profile?

Lokacije v storitvi Google Business Profile je dokaj enostavno potrditi. Za potrjevanje lokacije lahko naročite pin kodo preko pošte, kjer dostava traja ponavadi teden ali dva, vendar ni nujno, da bo prispela na pravi naslov. Zato je potrebno postopek včasih večkrat potrditi.

Včasih ima podjetje opcijo potrditi lokacijo tudi preko telefona ali emaila, kar pa je redko. Vse opcije potrjevanja lokacije so popolnoma brezplačne. V primeru, da lahko izbirate, bi vam vsekakor priporočali potrditev preko telefona, saj je veliko enostavneje. Natančna navodila za potrditev Google Business Profile lokacij se nahajo tukaj!

Najlažje za vas pa je vsekakor, če za vse to poskrbimo mi. V GeoSpletu smo specializirani za upravljanje digitalnih lokacij lokalnih podjetij in lahko instantno potrdimo vaše lokacije v Google Business Profilu.

Po potrditvi prav tako lokacije analiziramo in optimiziramo glede na pogosta iskanja vaših potencialnih strank. Dovršen Google Business Profile mora imeti vse potrebne informacije, ki jih potencialna stranka potrebuje – npr. točno lokacijo podjetja, telefonsko številko, delovni čas, dejavnosti podjetja, dodatne atribute …

Po potrditvi vaših lokacij lahko z njimi upravljate znotraj svojega Google Business Profile računa.

Želite več lokalnih strank?

Ne veste kako se lotiti vpisa podjetja v Google Business Profilu in potrjevanja vaših lokacij? Ali pa bi želeli bolje izpostaviti vaše že potrjene lokacije?

Ne samo, da vas v GeoSpletu popolnoma razbremenimo kar zadeva upravljanja z lokacijami v Googlu, preko naše partnerske mreže podatke tudi ustrezno objavimo in optimiziramo v največjih svetovnih navigacijskih bazah in zemljevidih, kot so Apple Maps, Tom Tom, Here in ostalih.

Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas. Z veseljem pomagamo. 

  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.