Optimizacija

5 nasvetov za optimizacijo Google My Business profila

Google My Business je verjetno najpomembnejši profil podjetja na spletu, ki podjetju zagotavlja, da ga kupci najdejo hitreje v celotnem Google omrežju (Google Map, Google Iskalnik…).  Čeprav je na prvi pogled ta storitev za podjetje že vzpostavljena s strani Googla, je potrebno kar nekaj aktivnosti, da postane vaš profil učinkovit. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj pravil oz. nasvetov, s katerimi boste z Google My Business profilom hitreje in enostavneje dosegali prodajne rezultate.

 

 

 

Nasvet #1: Potrditev lastništva lokacije

Najverjetneje lokacija vašega podjetja na Google Maps oz. Google My Business že v osnovi obstaja, saj Google črpa informacije o podjetjih iz različnih virov. Vendar so to lahko nepreverjeni ali netočni podatki in brez ključnih vsebin. Pomembno je, da potrdite lastništvo lokacije podjetja ter jo opremite z vašimi aktualnimi podatki in vsebinami, kot so telefon, fotografije, opis, odpiralni časi… Po potrditvi se povečajo vaše možnosti prikaza med iskalnimi zadetki na Google iskanju ter zemljevidih. Potrditev lastništva lokacije je osnova in začetek upravljanja z vidnostjo vaše lokacije.

Nasvet #2: Izpolnite podatke profila v celoti

Google in velika večina spletnih tržnikov priporoča da na Google My Business profilu izpolnite vse obvezne in dodatne podatke. Podatki morajo biti točni, slike in drugi podatki pa natančni in resnični, saj boste le na ta način postali bolj prepoznavni in relevantni za stranke.

Naziv je prva stvar, ki zagotavlja vašo prepoznavnost. Naziv naj bo vaša blagovna znamka oziroma naziv po katerem vas prepoznajo vaše stranke. Lahko se razlikuje od uradnega naziva vašega podjetja.  Google želi uporabnikom zagotoviti najbolj točne in relevantne podatke, kar pomeni, da bo med rezultati iskanja bolje prikazana tista lokacija, katera ima zraven obveznih podatkov, izpopolnjene tudi dodatne podatke, slike, odpiralni čas, povezano spletno stran, itn… Zraven vseh teh podatkov, morate za ustrezno vidnost na zemljevidih in lokalnem iskanju poskrbeti, da je vaše podjetje uvrščeno v ustrezno dejavnost in ne smete pozabite na udaren opis podjetja in vaše ponudbe.

Nasvet #3: Izberite ustrezne dejavnosti

Izberite dejavnost, katera najbolje ustreza ponudbi vašega podjetja. To bo omogočilo bistveno bolje in pogosteje prikazovanje pri strankah, ki iščejo po dejavnosti v določenem kraju. Najpomembneje je, da dejavnosti čim bolje predstavljajo to kar v bistvu vaše podjetje počne. Izberite glavno dejavnost, ki je dejansko najpomembnejša, ter vrsto dodatnih. Priporočamo, da izkoristite vse možnosti saj bo Google tako bolje razumel vaše podjetje in pogosteje prikazoval med lokalnimi rezultati.

Želite upravljati Google My Business profil podjetja hitro in enostavno?  Kontaktirajte nas!

Nasvet#4: Napišite udaren opis podjetja

Predstavitev podjetja na Google My Business omogoča neposreden stik z vašimi kupci. Stranke lahko dodatno prepričate s kratkim opisom storitev in izdelkov iz vaše ponudbe. Izdelke in storitve katere ponujate enostavno vključite v prostor za opis podjetja.

Nasvet#5: Slika pove 1000 besed

Objavite, čim več privlačnih fotografij vašega podjetja. Poslovni prostori, vaši izdelki, fotografije ekipe in vse ostalo kar bi utegnilo pustiti dober prvi vtis pri vaših strankah.  Ne pozabite na logotip, ki bo omogočil prepoznavnost blagovne znamke.  Slike redno posodabljajte in dodajajte nove, prav tako pa ne pozabite na redne objave novosti vsebin na omrežju Google+. Google vas bo tako prepoznal kot aktivno podjetje, kar bo vplivalo na vašo pozicijo v lokalnem iskanju. Z dobro optimizirano lokacijo podjetje privabi več strank in bistveno vpliva na svojo uspešnost.

Pri upravljanju z vašo lokacijo na omrežju Google My Business in tudi na ostalih spletnih platformah, zemljevidih in navigacijskih storitvah vam z veseljem pomagamo. Sporočite nam samo vaše osnovne podatke, vse ostalo naredimo mi.

Če želite preveriti kako se trenutno prikazujejo vaši podatki na spletu –  kliknite tukaj!

Vas zanima profesionalna rešitev?  Kontaktirajte nas za več informacij! Z veseljem pomagamo.