5 nasvetov za optimizacijo Google Business Profila

Google Business Profile je verjetno najpomembnejši profil podjetja na spletu, ki podjetju zagotavlja, da ga kupci najdejo hitreje v celotnem Google omrežju (Google Map, Google Iskalnik itd.). Čeprav je na prvi pogled ta storitev za podjetje že vzpostavljena s strani Googla, je potrebno kar nekaj aktivnosti, da postane vaš profil učinkovit. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj pravil oz. nasvetov, s katerimi boste z Google Business Profilom hitreje in enostavneje dosegali prodajne rezultate.


Nasvet #1: Potrditev lastništva lokacije

Najverjetneje lokacija vašega podjetja na Google Maps oz. Google Business Profilu že v osnovi obstaja, saj Google črpa informacije o podjetjih iz različnih virov. Vendar so to lahko nepreverjeni ali netočni podatki in brez ključnih vsebin. Pomembno je, da potrdite lastništvo lokacije podjetja ter jo opremite z vašimi aktualnimi podatki in vsebinami, kot so telefon, fotografije, opis, odpiralni časi … Po potrditvi se povečajo vaše možnosti prikaza med iskalnimi zadetki na Google iskanju ter zemljevidih. Potrditev lastništva lokacije je osnova in začetek upravljanja z vidnostjo vaše lokacije.

Nasvet #2: Izpolnite podatke profila v celoti

Google in velika večina spletnih tržnikov priporoča, da na Google Business Profilu izpolnite vse obvezne in dodatne podatke. Podatki morajo biti točni, slike in drugi podatki pa natančni in resnični, saj boste le na ta način postali bolj prepoznavni in relevantni za stranke.

Naziv je prva stvar, ki zagotavlja vašo prepoznavnost. Naziv naj bo vaša blagovna znamka oziroma naziv, po katerem vas prepoznajo vaše stranke. Lahko se razlikuje od uradnega naziva vašega podjetja. Google želi uporabnikom zagotoviti najbolj točne in relevantne podatke, kar pomeni, da bo med rezultati iskanja bolje prikazana tista lokacija, katera ima zraven obveznih podatkov, izpopolnjene tudi dodatne podatke, slike, odpiralni čas, povezano spletno stran itn. Zraven vseh teh podatkov, morate za ustrezno vidnost na zemljevidih in lokalnem iskanju poskrbeti, da je vaše podjetje uvrščeno v ustrezno dejavnost in ne smete pozabiti na udaren opis podjetja in vaše ponudbe.

Nasvet #3: Izberite ustrezne dejavnosti

Izberite dejavnost, katera najbolj ustreza ponudbi vašega podjetja. To bo omogočilo bistveno boljše in pogostejše prikazovanje pri strankah, ki iščejo po dejavnosti v določenem kraju. Najpomembneje je, da dejavnosti čim bolje predstavljajo to, kar v bistvu vaše podjetje počne. Izberite glavno dejavnost, ki je dejansko najpomembnejša ter vrsto dodatnih. Priporočamo, da izkoristite vse možnosti, saj bo Google tako bolje razumel vaše podjetje in ga pogosteje prikazoval med lokalnimi rezultati.

Želite upravljati Google Business Profil podjetja hitro in enostavno?  Kontaktirajte nas!

Nasvet#4: Napišite udaren opis podjetja

Predstavitev podjetja na Google Business Profilu omogoča neposreden stik z vašimi kupci. Stranke lahko dodatno prepričate s kratkim opisom storitev in izdelkov iz vaše ponudbe. Izdelke in storitve, ki jih ponujate, enostavno vključite v prostor za opis podjetja.

Nasvet#5: Slika pove 1000 besed

Objavite čim več privlačnih fotografij vašega podjetja. Poslovni prostori, vaši izdelki, fotografije ekipe in vse ostalo, kar bi utegnilo pustiti dober prvi vtis pri vaših strankah. Ne pozabite na logotip, ki bo omogočil prepoznavnost blagovne znamke. Slike redno posodabljajte in dodajajte nove, prav tako pa ne pozabite na redne objave novosti vsebin na omrežju Google+. Google vas bo tako prepoznal kot aktivno podjetje, kar bo vplivalo na vašo pozicijo v lokalnem iskanju. Z dobro optimizirano lokacijo podjetje privabi več strank in bistveno vpliva na svojo uspešnost.

Pri upravljanju z vašo lokacijo na omrežju Google Business Profile in tudi na ostalih spletnih platformah, zemljevidih in navigacijskih storitvah, vam z veseljem pomagamo. Sporočite nam samo vaše osnovne podatke, vse ostalo naredimo mi.

Če želite preveriti, kako se trenutno prikazujejo vaši podatki na spletu –  kliknite tukaj!

Vas zanima profesionalna rešitev?  Kontaktirajte nas za več informacij! Z veseljem pomagamo.

 
 
 ,

  Prijavite se na e-novice

  Prijavite se na GeoSplet newsletter in bodite obveščeni o trendih s področja digitalnega marketinga.
  NAROČAM PAKET

  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve. 

  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.
  NAROČAM PAKET
  Izpolnite spletni obrazec za naročilo, nakar vas v kratkem kontaktiramo in pričnemo z vzpostavitvijo storitve.